Novinky / Zde je 5 účinných a osvědčených tréninkových metod na… zpět
31. 01. 2012

Zde je 5 účinných a osvědčených tréninkových metod na odbourávání tuků:

1. Tvarujte své tělo lépe a rychleji explozivním silovým tréninkem; budete spalovat tuk jako nikdy předtím.

Zvedání závaží rychlým pohybem je pokročilá forma cvičení a neměla by být prováděna začátečníky a mladými lidmi. Vaše tělo by mělo mít potřebnou stabilizaci a sílu před začátkem cviků prováděných prudkým pohybem.

Explozivní zvedání závaží je možné provádět zvlášť u cviků, jako je bench press, kliky, leg press, tlaky na ramena a výpony na lýtka.

2. Provádění superserií při silovém tréninku spaluje tuky lépe než tradiční silový trénink. Spojte spolu dva cviky, jako je například bench press a veslování, a proveďte sérii každého cviku hned po sobě bez odpočinku. Další dobrou kombinací jsou dřepy a tlaky na ramena.

Supersérie vám umožní pracovat s vetší intenzitou, protože jedna svalová skupina může odpočívat, zatímco provádíte sérii zaměřenou na jinou svalovou skupinu.

3. Provádějte intervalový trénink i místo dlouhých kardio tréninků. Stačí 20 minut intervalů na běžícím pásu, krosu atd. Budete tak spalovat více tuků než během 60-minutového kardio tréninku, při kterém může dojít ke spalování vaší svalové hmoty.

4. Kruhové tréninky, při kterých se používají cviky s vlastní tělesnou váhou (kliky, podřepy), jsou také velmi účinné při spalování tuku. Kombinujte 4-5 cviků, každý opakujte 8-10krát a celé kolečko zopakujte 2-3krát.

5. Rychle prováděné cviky s výskokem jsou skvělé pro spalování tuků a tónováni těla. Velmi efektivní jsou dřepy s výskoky, skoky ze strany na stranu a zepředu dozadu, skoky přes švihadlo a přes lavici. Je ale velmi důležité naučit se správnou techniku, aby se zabránilo zranění.

Následující mimotréninkové kroky vám pomohou spalovat ještě více tuků:

A. Jezte malé porce zdravého jídla každé 3-4 hodiny. Také s každým jídlem jezte bílkoviny. Protein vám dá pocit sytosti na delší dobu a pomůže při obnově svalů.

B. Pravidelně cvičte jak silový trénink 3x týdně, tak i krátké intenzivní intervalové kardio 2-3x týdně. Pravidelně střídejte dny, kdy zvedáte lehké a těžší váhy (2 těžké, pak 1 lehký trénink).

Nenechte se odradit, když jeden týden ztratíte 3kg a další týden nic. Svalovina váží více než tuk. Zkontrolujte spíš procento tělesného tuku.