Novinky / Využijte chladného počasí k hubnutí zpět
20. 12. 2013

Využijte chladného počasí k hubnutí

Tělo spaluje více kalorií, pokud je vystaveno nízkým teplotám nebo cvičení v chladu.
Tady jsou praktické způsoby, jak vytvořit více hnědé tukové tkáně, která bude spalovat více kalorií:

1. Začněte a skončete každý den studenou sprchou . Nejen že to sníží chuť k jídlu, takže sníte méně kalorií při snídani nebo večeři, ale ranní sprchou nastartujete svůj den s kaloriemi spalující termogenezí.


2. Pokud žijete v chladném klimatu , snažte se strávit čas venku . Buďte připraveni, že budete cítit mírný chlad, když začnete jezdit na kole, běhat nebo svižně chodit v nižších teplotách. Výrazně se však zahřejete během pouhých 10 minut činnosti. Noste teple oblečeni, rukavice atd.

3.Přidejte ke svému tréninku plavání.


4.Můžete použít i led. Stačí naplnit dřez studenou vodou a ponořit do něho nohy na 5 -15 min. Tělo zareaguje zvýšením počtu spálených kalorií k udržení teploty. Pro větší - ale mnohem nepříjemnější efekt - si můžete dát ledovou lázeň .


5 . Nebojte se třást. Je v pořádku mít husí kůži ! Chvění a husí kůže mohou být zpočátku nepříjemné, ale vaše tělo se rychle přizpůsobí během pouhých 2 týdnů.


Každá z výše uvedených metod bude spalovat mnohem více kalorií a nastartuje významné spalování kalorií pomocí termogeneze mnohem vice než jen pití studené vody .