Novinky / Přírodní prostředky na 15 nejčastějších bolestí a zdravotních… zpět
31. 03. 2011

Přírodní prostředky na 15 nejčastějších bolestí a zdravotních potíží

1. Zastavení krvácení

Jestliže nasypete kajenský pepř na řez, rychle zastaví krvácení a skutečně zmírní bolest.

2. Bolest zubů

Na snížení otoků a bolesti, zatímco budete čekat na zubaře, zkuste několik kapek hřebíčkového oleje na zub a dásně nebo zkuste rozkousat stroužek česneku (má vynikající antibakteriální vlastnosti).

3. Vyrážky a alergie

Pijte 2-3 šálky želeného čaje denně. Obsahuje sloučeniny s antihistamickymi vlastnostmi.

4. Athlete’s foot (plíseň mezi prsty)

Provádějte koupel chodidel ve slané vodě nebo ve zředěném bílém nebo jablečném octu.

5. Akné a citlivá pleť

Je potřeba podívat se na svůj životní styl, protože nerovnováha ve zdraví se vždy projeví na pleti. Omývejte obličej ovesnou moukou. Jemně se odloupne a vytáhne mastnotu a nečistoty.

6. Ušní infekce

Pokud máte pocit, že vaše infekce je mírná a v počátečním stadiu, nakapte pár kapek česnekového oleje nebo bílého octa do zvukovodu. Česnek a ocet vytvoří prostředí, které nebude podporovat bakterie způsobující infekci. Opakujte několikrát denně, dokud příznaky nezmizí. (Pokud vaše příznaky trvají déle než několik dní, určitě navštivte lékaře!)

7. Bolavé svaly a modřiny

Použijte arnikovou mast k urychlení hojení modřin, podvrtnutí a bolesti svalů.

8. Nadýmání

Proti nadýmaní zkuste užívat trávicí enzymy s jídlem. Najdete je v obchodě se zdravou výživou. Mezitím užívejte zažívací koření, jako je zázvor, anýz, máta peprná, koriandr, kopr. Můžete si udělat čaj z těchto přísad nebo je přidávat do pokrmů.

9. Lupy

Pomůže vtírání aloe vera gelu do pokožky hlavy (nechte působit 20 minut, pak opláchněte), pomůže to i na suchou, svědivou pokožku hlavy. Můžete také zkusit propláchnutí vlasů jablečným octem.

10. Bolesti hlavy a migrény

Potírejte čelo čerstvě nakrojeným citrónem. Dejte si trochu kofeinu formou zeleného čaje a proti pulzujícím bolestem hlavy přikládejte na čelo ledový obklad asi na 20 minut.

11. Zažívací potíže a pálení žáhy

Říhání, nadýmání, pálení žáhy a poruchy trávení jsou způsobené nedostatkem žaludeční kyseliny nezbytné pro trávení. Jedna nebo dvě lžičky jablečného octa pomůžou trávit přebytek potravin, který vám způsobuje problémy, a přivést žaludek zpět do rovnováhy.

12. Zácpa

Za prvé je nutné pít více vody a jíst více ovoce a zeleniny. Několik lžiček olivového oleje smíchaného s kouskem pomeranče nebo citrónovou šťávou pomůže dostat trávení do pohybu. Někteří lidé zmírní zácpu snižováním spotřeby obilnin.

13. Bolení v krku

Kloktání teplé slané vody několikrát denně a pití citrónového čaje s medem zmírní bolesti.

14. Spáleniny

Opláchněte postižené místo studenou vodou a okamžitě natřete aloe vera gelem nebo přiložte plátek brambory. Med má také silné antibakteriální vlastnosti a může být použit jako mast. Stejně poslouží i hořčice.

15. Nevolnost

Pijte zázvorový čaj.