Novinky / Nejvhodnější potraviny pro budování svalové hmoty zpět
23. 10. 2017

Nejvhodnější potraviny pro budování svalové hmoty

Existuje mnoho zdravých potravin které nám pomáhají při budování svalové hmoty, a udržování zdravého těla.
Pojďme si ukázat pár méně známých, o kterých jste třeba ani nevěděli, že můžete konzumovat a přispějí vám do vašeho zdravého jídelníčku.

1. FAZOLE

Fazole mají kromě bílkovin také zdravotní benefity. Ve 100g černých fazolí bude asi 7,5g bílkovin a více železa než ve 200g hovězím steaku. Některé druhy, jako jsou červené fazole, obsahují i více antioxidantů než ovoce.

2. Cottage sýr

Cottage sýr je jedním z těch jídel, které buď milujete, nebo nenávidíte.
Není na něm však naprosto co vytknout, pořádná nálož bílkoviny, skoro žádné sacharidy a zanedbatelně tuku.
100g cottage s 1% tuku obsahuje 14g bílkovin a pouhých 80 kalorií, také je velmi bohatý na vápník pro naše kosti.

3. Ořechy

Ořechy patří ke zdrojům minerálů, vitamínů a esenciálních mastných kyselin. Měly by se jíst pravidelně, ovšem pouze v přiměřeném množství, jelikož díky vysokému podílu tuků jsou energetickou bombou.
Konzumují-li se s rozumem a s ohledem na příjem a výdej energie, lze s nimi lépe spalovat podkožní tuk, i nabírat svalovou hmotu. Nejezte pražené a solené ořechy, pouze čerstvé a bez olejů.

4. Cizrna

Cizrna je neuvěřitelně jednoduchá svačinka, která nevyžaduje žádné vaření, pokud jí máte v plechovce. Stačí sníst čtvrt hrnku cizrny například s porcí masa.
Tato porce vám zajistí 10 gramů proteinů, 30 gramů sacharidů a téměř 9 gramů vlákniny.

5. Sušené ovoce

Toto je skvělá varianta pokud máte pouhých pár minut před tréninkem. Je to lehká svačinka a jednoduché sacharidy vám zajistí okamžitý přísun energie bez toho, aby se zatížilo vaše trávení. Zkuste sušené meruňky, švestky, fíky nebo datle.