Novinky / Hubněte chytře: 7 triků na cestě ke štíhlosti zpět
12. 01. 2013

Hubněte chytře: 7 triků na cestě ke štíhlosti



- Opakujte cyklus svého příjmu kalorií po celý týden a urychlete tak hubnutí.

Například, pokud je váš cílený příjem 1500 kcal denně, jezte 1200 kcal v pondělí, v úterý 1500, a 1800 ve středu....
To pomůže potlačit přirozený obranný mechanismus těla proti hladovění, což povede k větší ztrátě tuku.



- Buďte N.E.A.T.

Non-Exercise Activity Thermogenesis = zvyšování produkce tepla v těle
Účinky sedavého způsobu života nemohou být vždy překonány tím, že jdeme po práci do posilovny. Proto je důležité začlenění každodenní lehké fyzické aktivity, jako je svižná chůze v přírodě za každého počasí, čímž zvýšíme celkové spalování kalorií.



- Nic nepřehánějte.
Cvičení více než 45 min může stimulovat produkci kortizolu, stresového hormonu, což může vést k výrobě tuku. Rozdělením jednoho hodinového cvičení do dvou 30-ti minutových tréninků změníte své tělo na spalovač tuku.



- Aerobní cvičení je nejlepší před snídaní, kdy je hladina inzulínu nejnižší, a tedy energie na cvičení musí jít převážně z tuku. Kdykoli jsou hladiny inzulínu zvýšené - což je většinou po zbytek dne, tukové zásoby jsou chráněné a nelze je použít na energii.


- Spěte svých 7 hodin.
Spíte-li méně než 5 hodin, máte 73% šanci stát se obézní. Spíte-li 5-6 hodin, toto nebezpečí klesá na 27%.


- Salát nejezte nikdy samotný.

Jíst k obědu jen salát je to nejhorší pro regulaci tělesné hmotnosti. Dejte si salát, ale k němu vždy i něco jiného - sendvič, fazolovou polévku...

Saláty jsou nízkokalorické a téměř bez sacharidů, takže srazí ještě níže hladinu ghrelinu - 'hormonu hladu', který říká mozku, kdy jíst. Přidejte i sacharidy obsahující potraviny, jako ovoce,těstoviny a chléb.

Pokud se dost nenajíte, nesnížíte hladinu ghrelinu a sníte více později.



- Řekněte číslům "ne".
Pokud složení balené potraviny obsahuje nějaká čísla, položte ji zpět.
Pokud se snažíte zhubnout, je velmi, velmi obtížné toho dosáhnout, jestliže konzumujeme zpracované potraviny plné cukru, konzervačních a jiných škodlivých látek.

Ze stejného důvodu doporučujeme vyhnout se tzv. fast food a take aways.