Novinky / Antioxidační koření, kurkuma a skořice sníží negativní dopad… zpět
29. 08. 2011

Antioxidační koření, kurkuma a skořice sníží negativní dopad tučného jídla



ScienceDaily (11. srpna 2011) Podle výzkumníků Penn State konzumováním stravy bohaté na koření, kurkumu a skořici snížíme negativní reakci těla na tučná jídla.

"Obvykle, když sníme tučné jídlo, se nám dramaticky zvýší hladina tuků riglyceridů v krvi,"řekla Sheila West, docentka a vedoucí studie. "Pokud se to stáva příliš často nebo pokud zvedneme hladinu triglyceridů příliš vysoko, riziko srdeční choroby se také zvyšuje.

"Zjistili jsme, že přidáním koření do tučných jídel se snížila reakce triglyceridů o 30% ve srovnání s podobnými jídly bez přidaného koření."

'Použili jsme rozmarýn, oregáno, skořici, kurkumu, černý pepř, hřebíček, česnekový prášek a papriku. Vybrali jsme tato koření, protože mají vysokou antioxidační aktivitu."

Po jídle obsahujícím směs antioxidačních koření se antioxidační aktivita krve zvýšila o 13 % a inzulinová reakce klesla o 20%.