9 věcí, které vám potravinářské společnosti neřeknou
1. Utrácíme hodně peněz na reklamy mířené na děti
Výzkum naznačuje, že to funguje. Každou hodinu, kterou děti stráví díváním na televizi, mají tyto společnosti o 18% větší pravděpodobnost, že děti budou jíst sladkosti, a je zajímavé, že i 8% menší pravděpodobnost, že si dají ovoce.
2. Potravinové složky mají velký FUJ faktor ...
Spotřebitelé si často neuvědomují, co je v jejich občerstvení. Překvapivě běžnou ingrediencí jsou mrtví vaření brouci, často používání pro vytvoření krásných odstínů červené, fialové a růžové v ovocných šťávách, zmrzlině a sladkostech.
Potraviny s vanilkovou příchutí, jako jsou sušenky a koláče, jsou někdy ochuceny výtažky z kastorea, což je sekrece z konečníku bobra - bobří pižmo.
3 .... a některé jsou dokonce zakázány v jiných zemích
Některé složky běžně se vyskytující u některých snacků jsou v jiných zemích zakázány, kde se zastáncům zdraví podařilo přesvědčit zodpovědné úřady, že jsou potenciálně škodlivé.
4. Datum expirace? Koho zajímá?
Vysoce zpracované potraviny mohou zůstat jedlé i po datu expirace na obalu. Pokud jsou dobře utěsněné, uchovávané mimo dosah světla a mají-li nízký obsah tuku a mléčných výrobků, mohou vydržet nezávadné i několik let. To platí zejména pro konzervy, lahvové občerstvení a potraviny.
5. Továrny jsou často špinavé
Podle Centra pro kontrolu a prevenci nemocí každý rok jeden ze šesti Američanů onemocní, 128 000 je hospitalizováno a 3 000 umírají z důvodu konzumace kontaminovaných potravin a nápojů.
6. "Upozornění: obsahuje arsen"
Tento toxin se přirozeně vyskytuje a je absorbován rostlinami z půdy a vody. Je přítomen ve stopovém množství v mnoha obilovinách, ovoci a zelenině, ale zdá se, ve zvláště vysokých koncentracích v rýži.
7. Tato energetická tyčinka vás vyčerpá
Mnoho populárních energetických tyčinek obsahuje nezdravé látky, jako je vysoký obsah fruktózového kukuřičného sirupu, dextrózy a fruktózy - cukry, a ještě navíc obsahují čokoládu, extrudovanou rýži a karamel. Konzumace takového občerstvení vám okamžitě dá výbuch energie stejně jako čokoládová tyčinka. Ten ale rychle pomine a je vystřídán pocitem ještě větší únavy než před snězením tyčinky.
8. "Přírodní" je samozřejmě nesmysl.
"Přírodní" v podstatě nemá v označování potravin žádný význam. Pojem "přírodní aroma" ve skutečnosti neznamená "přímo z přírody." Chemikálie vyrobené v laboratořích jsou s větší pravděpodobností zodpovědné za chuť. Zatímco stejné chemické sloučeniny mohou být nalezeny v přírodě, ty, které skončí v potravinách, obvykle pocházejí z chemického závodu.
9. Když říkáme "obohacené" máme na mysli zpracované
"Obohacené" není nutně dobré. Termín znamená, že vitamíny a minerální látky byly přidány do potravin (pšeničné mouky), ale obvykle až poté, co byly prvně odstraněny. "Obohacování" by spíše mělo být nazýváno "částečnou rekonstrukcí".