Novinky / 7 zákonů štíhlosti zpět
13. 10. 2011

7 zákonů štíhlosti



Proč se někteří lidé zdají přirozeně štíhlí? A proč se někteří z nás - OK, většina z nás - potí a drží diety a nikdy neztratí dost tuku na to, abychom získali tělo, jaké chceme?

Je to tím, že "přirozeně hubení lidé" nebo – jak se někdy říká - lidé hubení od přírody - žijí podle řady zákonů, které jim brání přibírat na váze.

Postupujte podle těchto jednoduchých pravidel a ztráta váhy se dostaví automaticky.

ZÁKON č. 1: Štíhlí lidé nedrží diety

Ve skutečnosti studie ukazují, že prvním indikátorem přibrání na váze v budoucnosti je, zda jste v součastné době na dietě. Omezení kalorií snižuje sílu, kostní hustotu a svalovinu - a svaly jsou největším spalovačem kalorií ve vašem těle. I zapisování diety v deníku může zvýšit úroveň stresu, což následně zvýší úroveň hormonu kortizolu, který je spojen s příbytkem na váze.

Boji s tuky napomáhá vláknina. Konzumujte 25 g vlákniny za den - asi 3 porce ovoce a zeleniny - a tím můžete zvýšit spalování tuků až o 30%.

ZÁKON č. 2: Štíhlí lidé nejí nízkotučné produkty

Tuk nezpůsobuje tloustnutí! Je naopak potřebný ve stravě, protože pomáhá zpracovat určité živiny, jako jsou například vitamíny A, D a E. A mnoho "fat free" potravin je nacpáno cukrem, a proto mají dokonce i více kalorií než jejich plnotučné verze. Tuky vám dávají pocit nasycení po jídle, ale po 'fat-free' jídlech budete do hodiny hladoví.

ZÁKON č. 3: Štíhlí lidé u jídla sedí

Vědci zjistili, že když si lidé sedli k jídlu ke stolu, spotřebovali až o 35% jídla méně.

ZÁKON č. 4: Štíhlí lidé vědí, co si dají k dalšímu jídlu

Plánování dalšího jídla v průběhu dne může pomoci shodit tuky rychleji, tvrdí nizozemští výzkumníci. Na otázky jako "Pokud dostanete hlad ve 4 hodiny odpoledne, pak... co?" Ti, kdo měli odpověď ("dám si jako snack mandle"), byli úspěšnější při hubnutí než ti, kteří nebyli schopni odpovědět.

ZÁKON č. 5: Štíhlí lidé jedí bílkoviny

Lidí, kteří jedí středně vysoké množství protein, mají 2x větší šanci zhubnout a udržet si nižší váhu než ti, kteří jedí málo bílkovin.

ZÁKON č. 6: Štíhlí lidé se hýbou

Ti, kteří jsou fit, se udržují fit tím, že se baví. Vědci mají název pro pálení kalorií, když se bavíte: non-exercise activity thermogenesis. Vyberte si několik aktivit, které vás baví, jako je např. venčení psa, bowling s přáteli, ... a dělejte tyto činnosti častěji. Průměrný člověk činí každý den 200 rozhodnutí, která ovlivňují jeho hmotnost. Pokud zvolíte zábavu častěji, uvidíte výsledky.