Strava / 8 potravin, které je nejlepší jíst před tréninkem

zpět
01. 05. 2016

8 potravin, které je nejlepší jíst před tréninkem

Získejte maximum ze svého tréninku. Cvičit s prázdným žaludkem není zrovna nejlepší nápad. Aby byl trénink efektivní, je třeba se ujistit, že tělu byla dodána kombinace sacharidů, které zajistí přísun energie při namáhavém cvičení a proteinů, které poté regenerují svaly. Mezi lidmi, kteří se pokoušejí zhubnout, panuje mýtus o tom, že nemají jíst ani před tréninkem a tím se zbaví o to více tuku, pravdou je že tělo může stávkovat a naopak nespálí nic.

1. Banány
Banány jsou velmi bohaté na rychlé sacharidy, které vám dodají "palivo" potřebné pro trénink. Doplní také zásoby potasia, které zajišťuje správnou funkci svalů a nervů.

2. Vločky
Vločky jsou úžasným zdrojem vlákniny, která zajišťuje rovnoměrný přísun sacharidů do krevního řečiště a tím pádem stabilní přísun energie během cvičení.

3. Káva
Kofein vám dodá energii potřebnou k výkonu, zažene únavu a zvýší tempo spalování tuku. Kávu je dobré zařadit právě před tréninkem, nastartuje vás a cvičení získá ty správné obrátky.

4. Ovocné koktejly
Ovocné koktejly jsou skvělou svačinkou před tréninkem, protože obsahují vysoce kvalitní proteiny, jsou rychle stravitelné a take mají klíčovou kombinaci jednoduchých a složitých sacharidů. Ty jednoduché vám dodají energii na prvních 15 až 20 minut, zatímco složité splní svou úlohu později. Společně takto zajistí stabilní přísun energie při běžném tréninku.

5. Vaječný bílek
Tuk obsažený ve vaječném žloutku je tráven pomalu a proto je pravděpodobné, že způsobí nadýmání nebo se budete cítit pomalejší v průběhu cvičení. Proto jsou vaječné bílky mnohem lepší variantou před tréninkem.

6. Sušené ovoce
Toto je skvělá varianta pokud máte pouhých pár minut před tréninkem. Je to lehká svačinka a jednoduché sacharidy vám zajistí okamžitý přísun energie bez toho, aby se zatížilo vaše trávení.

7.Řecký jogurt
Řecký jogurt obsahuje téměř dvojitou porci proteinů oproti běžnému jogurtu a také asi polovinu cukru. Jogurt představuje lehce stravitelnou svačinku. Pokud by jste chtěli zvolit mléčný product s vyšším podílem proteinů, nabízí se sýr cottage.

8. Kuřecí prsa a hnědá rýže
Jestliže máte naplánovaný trénink po obědě nebo večeři, budete nejspíš chtít, aby jídlo nebylo těžké, obsahovalo minimum tuku a zajistilo vám přísun snadno využitelné energie. Složité sacharidy v hnědé rýži pomáhají udržet energii zatímco kuře dodá proteiny k regeneraci svalů po tréninku. Určitě byste měli vynechat těžká jídla, která se déle tráví a mohla by vám při cvičení působit nepříjemnosti.

Autor: tým Online Fitness