Strava / Doplňky stravy zpět
23. 09. 2015

Doplňky stravy

Doplňky stravy tvoří na poli sportu velmi významnou kategorii. Ve vrcholovém sportu zasahují do každé oblasti přípravy sportovce a jsou mnohdy rozhodujícím činitelem mezi úspěchem a neúspěchem při podání sportovního výkonu a v závodě. Co by byl dnešní sportovec bez podpůrné berličky, kterou je právě správná výživa a doplňky stravy. Vezměme si příklad z Olympijských her. Na nich se objevují pouze sportovci (s výjimkou některých rozvojových zemí), kteří denně plní svoje tréninkové tašky podpůrnými preparáty spadajícími do kategorie suplementů. Neberme teď v potaz, že mnoho z nich může mít nebo dokonce má zkušenost s podpůrnými prostředky z oblasti dopingu. Myslíte, že by tito sportovci byli schopni podat takové výkony pouze o „chlebu a vodě"? Ani omylem, při tréninkových dávkách, které den ode dne zažívají během svého tréninku, by odpadli v prvním týdnu soustavného tréninku.

Inspirace vrcholovými sportovci vede stále častěji k užívání doplňků stravy i mezi běžnou populací. Směle můžeme říct, že stav výživy dnešního člověka (pokud není opravdový všežravec s dokonale vyváženou stravou) nahrává, ba dokonce nabádá k užívání doplňků stravy. U rekreačních a kondičních sportovců ani nemluvě, zde si dovolím říct, že suplementy (z angl. Suplement - doplněk) jsou pro ně určitou nezbytností, aby chránili svoje zdraví a podpořili aktuální i budoucí výkon.

Sport by nás přece měl utužovat a ne ničit, bohužel i dnes se najdou tací, kteří odmítají doplňky stravy se slovy: „vždyť v minulosti doplňky stravy neexistovali a lidé sportovali, byli zdraví a dokonce podávali kvalitní výkony". Ano, to je pravda. Nicméně stejnými slovy můžeme oponovat. „Dříve nebyla společnost zatížena tak hektickými pracovními, sociálními i psychickými zátěžemi, jako v dnešní době". Dnešní člověk žije mnohem rychleji, a stejně rychleji také opotřebovává svůj pohybový aparát, je tedy nutné, aby jej dostatečně podporoval a nabízel mu takové palivo, jaké potřebuje.

Přijd´te si k nám vybrat z celé řady výrobků vhodných pro vaše tělo...