Novinky / Salát s tortillou zpět
09. 09. 2018

Salát s tortillou

Znáte situaci, kdy si nachystáte jídlo ze surovin "co dům dal?" Tak přesně takto vznikl můj salát s tortillou jako příloha. Navíc je to opravdu rychlé jídlo, tudíž když si nestíháte uvařit, tak se hodí jako rychlovka.

Ingredience:

1 kus celozrnné tortilly (kupuji wraps Lidl)
4 plátky šunky (kupuji 92% masa)
2 plátky sýru (eidam 30%)
100g balkánský sýr (také kupuji v Lidlu 200g balení, které mám na 2x)
zelenina (okurek, rajčata, paprika, rukola atp.)

Vezmeme si 1ks tortilly a nožem rozkrojíme na 2 části na půlku. Půlku tortilly přehneme a do ní vložíme 2ks šunky, 1ks sýru, rukolu a dáme zapéct do grilu (myslím si, že by šel asi použít i toustovač, ale nezkoušela jsem to). To stejné samozřejmě uděláme i s druhou půlkou tortilly. Nechávám to tam chviličku, asi tak půl minuty, záleží jak moc máte nahřátý gril (určitě nedávejte gril naplno, ať je nepřipálíte). Vytahuji až jsou na tortille obtisklé mřížky.

Teď už si jen nachystáte salát. Nakrájíte na kostičky balkánský sýr, rajčata, okurek, papriku.. prostě veškerou zeleninu kterou máte rádi. K salátu přikusuji jako přílohu tortilly. Balkánský sýr je sám o sobě dost slaný, proto ho tortilla a zelenina příjemně zjemní.

Přeji vám dobrou chuť!

tip: do tortilly můžete přidat kečup pro lepší chuť (ja ho tam taky ráda dávám), suroviny si samozřejmě můžete upravit dle jídelníčku pokud si počítáte kalorie (makroživiny), do salátu si můžete přidat nějaké semínka například slunečnicové, sezamové nebo chia, fantazii se meze nekladou :-)