Novinky / Organic Raw Coconut Oil 500g - Viridian zpět
12. 09. 2016

Organic Raw Coconut Oil 500g - Viridian

100% Organický, za studena lisovaný panenský kokosový olej. Tento produkt je oficiálně certifikován evropským autorizačním úřadem Soil Association jako organický produkt s garantovaným ekologickým původem použitých ingrediencí a je držitelem ocenění: "WINNER – Soil Association Organic Food Awards 2012".


(POZOR – kategorie "ORGANICKÝ" lze uvádět pouze u schválených a certifikovaných produktů).

Organický kokosový olej má tolik úžasných vlastností, že je nelze ani spočítat... Organický kokosový olej můžeme používat nejen při péči o pokožku, ale jelikož obsahuje vynikající a zdravé esenciální mastné kyseliny, má své nezastupitelné místo i v kuchyni. Můžeme ho přidávat do různých ovocných nápojů a koktejlů určených na snížení váhy (ano, i tuk vám může pomoci zbavit se pár nadbytečných kilogramů!– kokos obsahuje speciální tuky MCT, které prokazatelně podporují trávení, což mnozí sportovci a pravidelní návštěvníci posiloven vědí už dávno) a používá se také jako intenzivní olejová kůra na vlasy (jednoduše včešte do vlasů, nechte působit asi 30 minut, vlasy umyjte jako obvykle a budete překvapeni, jak budou krásně hedvábné a mladistvě zářivé).

Kokosový panenský olej značky Viridian Nutrition, je jednoduše ten nejčerstvější, nejvoňavější a nejlepší kokosový olej, jaký jste kdy vyzkoušeli.



SPORTOVNÍ VÝŽIVA

Stále častěji se kokosový olej používá ve sportovní výživě. Studie provedené na vysokých školách na Srí Lance prokázaly, že nasycené tuky, které se v kokosovém oleji nachází, působí na tělo zcela odlišně v porovnání s nasycenými tuky živočišného původu.

Kokosový olej je lehce stravitelný a vstřebává se lépe než ostatní tuky. Každý také jistě ocení, že MCT se neukládají v podobě tukových zásob. MCT uvolňují energii postupně, po dlouhou dobu, slouží jako zdroj energie pro svalový výkon a napomáhají chránit svalovou hmotu za současného odbourávání tuku, což je úžasný benefit jak pro profesionální sportovce, tak i pro „víkendové nadšence".



KRÁSA A ZDRAVÍ

Ukázalo se, že kokosový olej má přímo zázračný vliv na pokožku, protože je bohatý na antioxidanty a mastné kyseliny, které pronikají hluboko do nižších vrstev pokožky.

Účinně pomáhá při problémech se striemi a zabraňuje předčasnému stárnutí pokožky. Kokosový olej rychle pronikne do pokožky a zanechá ji nádherně hebkou, bez toho aby byla mastná. Může se používat k promazání celého těla.

Pomáhá všem, které neustále trápí suchá pokožka, a navíc šetrně odstraňuje odumřelé buňky, takže pokožka zůstane jemnější a hladší. Drobné molekuly kokosového oleje totiž velice snadno proniknou skrze pokožku a krásně se vstřebají.

Organický kokosový olej je také vynikající jako vlasový kondicionér, protože zjemňuje vlasy a vyživuje vlasovou pokožku. Velice účinný je také v boji proti lupům. Kokosový olej posiluje poškozené vlasy a dodává jim novou vitalitu.



VAŘENÍ

Kokosový olej můžeme používat při vaření místo olivového oleje či másla. Je odolný vůči vysokým teplotám (nepřepaluje se) a ideální na vaření, pečení a smažení. Pro zvýraznění chuti se používá v teplé i studené kuchyni, vynikající je v různých ovocných šťávách a pomazánkách.




Olej z organického kokosu od A – Z:

Akné:
Kokosový olej velice účinně pomáhá při léčbě akné a to hlavně díky svým antibakteriálním a protizánětlivým vlastnostem. Molekuly kokosového oleje jsou drobné a snadno proniknou skrze pokožku, aniž by ucpávaly póry.

Balzám na opruzeniny:
Organický kokosový olej vytváří ochrannou bariéru proti vlhkosti, čímž pomáhá proti dětským opruzeninám. Má přírodní hydratační, antibakteriální a protizánětlivé vlastnosti, které ochrání dětský zadeček.

Balzám na rty:
V zimních plískanicích ochráníte své rty tak, že si je natřete kokosovým olejem. Vyhnete se problémům se suchými a popraskanými rty.

Domácí mazlíčci:
Dávejte vašemu psímu miláčkovi lžíci kokosového oleje jedenkrát týdně, zejména v zimě, a jeho pokožka bude hydratována a srst bude vypadat zdravě a zářivě.

Hydratace pokožky:
Panenský organický kokosový olej je velice účinný jako tělový kondicionér. Je bohatý na antioxidanty a mastné kyseliny, které pronikají do nižších vrstev pokožky. Má blahodárné účinky na chronicky suchou pokožku a odstraňuje odumřelé buňky, takže zanechává pokožku jemnější a hladší.

Odličovač:
Kokosový olej je skvělým odličovačem a šetrně odstraňuje make-up. Pokožku zároveň hydratuje. Neocenitelný je obzvláště při odstraňování odolných očních linek či řasenky.

Ochrana bradavek:
Kokosový olej nejenže chrání bradavky kojících matek, ale dokáže i vyléčit popraskané a bolavé bradavky. Pro dítě je naprosto bezpečný. Kokosový olej hydratuje tuto velice citlivou oblast a urychluje proces hojení. Protizánětlivé vlastnosti panenského organického kokosového oleje chrání před infekcí matku i dítě.

Ochrana srdce:
Panenský kokosový olej poskytuje mnohem lepší antioxidační ochranu srdce, než běžný rafinovaný kokosový olej. I když je to nasycená kyselina, má velice pozitivní účinek na hladinu cholesterolu.

Omlazení vlasů i vlasové pokožky:
Organický kokosový olej je skvělým vlasovým kondicionérem, protože zjemňuje vlasy a zlepšuje stav vlasové pokožky, vlasy pak nejsou krepaté a jsou nádherně hladké. Pomáhá také velice účinně v boji proti lupům. Kokosový olej posiluje poškozené vlasy a dodává jim novou vitalitu.

Po holení:
Kokosový olej je ideální přípravek po holení, a to díky svým antibakteriálním a protizánětlivým vlastnostem. Přirozeně hydratuje pleť.

Pomáhá při hubnutí:
Ano! Je to tuk, který vám pomůže dosáhnout vaší vytoužené váhy! V roce 2009 zveřejnil časopis Lipids Journal závěry výzkumu účinků kokosového oleje, které prokázaly, že "kokosový olej snižuje ukládání tuků v oblasti břicha".

Prevence proti striím:
Panenský organický kokosový olej zlepšuje elasticitu pokožky, čímž pomáhá proti vzniku strií a zabraňuje předčasnému stárnutí kůže. Kokosový olej se snadno vstřebává do pokožky a nezanechává ji mastnou. Může se používat na celé tělo jako tělový kondicionér.

Repelent proti hmyzu:
Může to znít jako nějaká pověra, ale panenský organický kokosový olej se často používá jako přírodní repelent proti hmyzu. Smíchejte ho s trochou čajovníku nebo lemon myrtle (Backhousia citriodora), naneste na pokožku a uvidíte sami, jak je účinný.

Sportovní výživa:
Panenský organický kokosový olej se stále častěji užívá ve sportovní výživě, jako pomocník při udržení zdravé váhy a jako zdroj MCT (triglyceridy se středně dlouhým řetězcem). Někteří vědci, kteří zkoumají vliv kokosového oleje na výkon sportovců, přišli s překvapujícími výsledky, které ukazují podstatné snížení tělesného tuku z 24 % na 12 % během 4 měsíců, přičemž tito sportovci nepoužívali žádný jiný doplněk na spalování tuků. Používali pouze kokosový olej a upravili si svůj životní styl.

Štítná žláza:
Synergické vlastnosti antioxidantů, mastných kyselin a dalších složek přítomných v kokosovém oleji podporují funkci štítné žlázy a pomáhají bojovat proti všem civilizačním problémům jako je únava, přibývání na váze a špatný stav kůže/vlasů/nehtů.

Tělový peeling:
Když do kokosového oleje přidáte trochu mořské soli a kapičku vašeho oblíbeného esenciálního oleje, získáte tak přirozený tělový peeling, který z povrchu kůže odstraní odumřelé buňky a zároveň vaši pokožku důkladně hydratuje.

Vaření:
Organický kokosový olej můžete použít místo másla či olivového oleje při každodenním vaření. Udělejte si sváteční oběd a vyzkoušejte ho – je opravdu vynikající.

Zvýšení energie:
Studie na univerzitách na Srí Lance potvrdily, že nasycené tuky obsažené v kokosovém oleji působí na tělo úplně jinak než nasycené tuky živočišného původu. Organický kokosový olej je lehce stravitelný a do těla se vstřebává jinak než nasycené tuky. Každý také jistě ocení, že MCT se tak často neukládají v podobě tukových zásob. MCT uvolňují energii postupně a v delším období, čímž snižují počet selhání svalů. To je úžasný benefit pro profesionální sportovce i pro "víkendové nadšence".

Čistota produktu:
- Svou čistotou a složením splňuje tento produkt parametry kategorie Kosher.
- Všechny složky jsou 100% aktivní.
- Produkt je oficiálně certifikován autorizačním úřadem Soil Association jako organický produkt s garantovaným ekologickým původem použitých ingrediencí.
- Produkt neobsahuje rafinované tuky.
- Produkt neobsahuje geneticky modifikované, či ozařované složky.
- Neobsahuje složky živočišného původu: vhodné pro vegany.
- Neobsahuje konzervační prostředky, umělá barviva, pšeničný lepek, pšenici, laktózu, přidané cukry, kvasnice, stearát hořečnatý.



Tabulka nutričních hodnot

Nutriční hodnoty: 5g
Energetické hodnoty 900kcal
Bílkoviny 0g
Sacharidy 0g
Tuky 100g
Z toho kyselina laurová C12:0(MCT) 49%
Z toho kyselina myristová C14:0 12%
Z toho kyselina kaprylová C8:0(MCT) 8%
Z toho kyselina palmitová C16:0 8%
Z toho kyselina kaprinová C10:0(MCT) 6%
Z toho kyselina olejová C18:1 5%
Z toho kyselina stearová C18:0 3%
Z toho kyselina kapronová C6:0 1%
Z toho linoleová kyselina C18:2 1%
Omega 6 90mg
Omega 9 200mg
MCT 3000mg

Složení: 100% Organický kokosový olej (100% Organic Cocus nucifera).

Potravina určená pro zvláštní výživu, vhodná pro sportovce.