Novinky / Cvičení s odporovou gumou
zpět
06. 05. 2019

Cvičení s odporovou gumou


Cvičení s posilovací gumou je ideální jak pro účely rehabilitace, tak pro posílení a zpevnění celého těla. Cvičení s posilovací gumou je díky takřka nekonečným možnostem posilovací gumy opravdu univerzální. Jednoduchost této pomůcky umožňuje procvičit opravdu každou část vašeho těla, a to bezpečným a pro tělo přirozeným způsobem.

CO JE TO ODPOROVÁ GUMA?
Odporová guma je z principu úplně prostá pomůcka. Je to gumový pás se spojenými konci, jehož charakteristickou vlastností je elasticita. Čím více gumu natáhnete, tím větší poskytuje dopomoc, popřípadě klade odpor. K dostání je na trhu běžně několik variant nabízejících různou mírou odporu a tedy i rozmanité využití. Jednotlivé druhy si popíšeme níže.

NA CO JSOU ODPOROVÉ GUMY DOBRÉ?
Z charakteru gumy vyplývají tři základní možnosti, jak ji využít. Odpor při natahování se může hodit podobně jako externí zátěž při zvyšování náročnosti cviku nebo při protahování, kdy vás guma nutí jít stále dál a dál. Elastickou sílu, která vzniká natažením, zase můžete využít ve svůj prospěch při cvicích, na které nemáte zatím dostatečnou sílu např. u shybů nebo muscle-upů.