Novinky / Gold`s Gym Venice - "The Mecca" zpět
17. 06. 2017

Gold`s Gym Venice - "The Mecca"

Gold´s gym je již dlouhá léta známkou kvality. Je také místem, kde začínaly největší hvězdy kulturistiky. Namátkou to byl Arnold Schwarzenegger, Franco Columbu, Dave Draper. Místem jejich setkávání se stalo Gold´s gym ve Venice. V nynějším Gold´s gym trénují hvězdy jako Jay Cutler, Victor Martinez, Dexter Jackson a další. V tomto článku se však budeme věnovat původnímu Gold´s gym ve Venice, které se nacházelo na Pacific Ave."The Mecca" jak je původní Gold´s gym označován, je místem, kde to všechno začalo. Více než před padesáti lety Joe Gold otevřel moderní fitness centrum na okraji městské části Los Angeles (na podzim roku 1965), témeř u pláže ve Venice. Zahájil tak novou éru fitness, nesoucí se v duchu Gold´s gym. Toto fitness má dnes více jak 600 otevřených franchisových poboček ve 42 zemích světa. Vraťme se ale zpět do zlaté éry a do míst, kde trénovali největší hvězdy.
Dnes je založení sítě fitness center s názvem Gold´s gym považováno za mezník v historii kulturistiky. Nejlépe bylo dění v původním Gold´s gymu ve Venice zdokumentováno ve filmu Pumping Iron z roku 1977. V tomto dokumentárním filmu se objevují všechny hvězdy soudobé kulturistiky, hlavní postavou je Arnold Schwarzenegger. Film dokumentuje přípravu na soutěž Mr. Olympia a Universe. Hvězdy jako Farnco Columbu, Frank Zane, Dave Draper se setkávaly v Gold´s gym Venice na společné tréninky, které mnohdy trvaly více jak 2 hodiny a byly dvoufázové (ráno a večer).

Roku 1970 Joe Gold svoji síť fitness center prodal. Nyní patří velká korporace více vlastníkům v čele se společností TRT Holdings. Dnes je již Gold´s gym ve Venice na původním místě uzavřeno. Přesunulo se o pár metrů dál, taktéž do prostředí Venice. Z vlastní zkušenosti mohu říct, že posilovna je nepředstavitelně veliká s rozsáhlou kardio zónou, venkovním prostorem, sálem pro strečink, velkým sálem pro aerobic. Na zdech visí obrazy všech vítězů soutěže Mr. Olympia a Ms. Olympia, další stěna je pokryta filmovými plakáty a dresy hokejistů. Dominantou fitness centra je velký nápis THE MECCA. Vstupné na jeden den stojí 20 dolarů, za ten zážitek je však cena opravdu malá


https://aktin.cz/873-gold-s-gym-venice-the-mecca