Novinky / Brownies zpět
06. 06. 2018

Brownies

Jíte zdravě a někdy máte chuť na sladké? Mám pro Vás recept, kde ingredience jsou převážně z bílkovin a základ jsou fazole. Věřím, že z prvního ochutnání budete příjemně překvapení stejně jako já ☺

Ingredience:
1x červené fazole ve sladkokyselém nálevu
2x vejce
1x kypřící prášek
2 odměrky čokoládového proteinu (může být i jiný)
1x banán
mléko
celozrnná mouka (může být a nemusí)
kokos (oříšky rozmixované, skořice – vše co máte rádi)

Nejdříve vylijeme nálev z plechovky od fazolí pryč (ten nepotřebujeme vůbec). Fazole dáme do misky a rozmixujeme na kaši.
Poté postupně přidáme zbylé ingredience (mléko a celozrnnou mouku dáme „od oka“, tak aby těsto bylo tekuté přibližně, jako když si děláte palačinky - dle konzistence bude trvat délka pečení, mouku lze vynechat úplně, rozdíl nebyl znatelný, když jsem zkoušela s ní a bez ní).
Základ máme. Teď si tam můžete přidat cokoli, co máte rádi. Já ráda používám do těsta ještě lžíci kokosového másla a nahoře posypu kokosem, fantazii se meze nekladou.
Troubu si předehřejeme na 180ºC, pokud máte doma menší plech, použijte ho (pokud máte normální nevadí, jen brownies bude nižší), plech vyložíme pečícím papírem, nalijeme směs a pečeme cca 15 min, dokud nebude hotový. (Kdo by náhodou nevěděl, jak se pozná zdá je to upečené, vezměte si špejli a zapíchněte doprostřed, pokud Vám na špejli nezůstane na dotek lepkavý vnitřek těsta, je buchta hotová).

Přeji dobrou chuť, ať Vám chutná stejně jako mě! ☺

ROMANA